Sovitus ja maskeeraus

Tavoitteet Tarkistetaan pukujen käyttökelpoisuus.
Suunnitellaan maskeerausta ja kampauksia
Puvustetaan sivurooleissa toimivat lavastus- ja puvustusryhmäläiset.
Valmistelut Neuvotellaan draamaryhmän kanssa sovitusaikojen porrastuksesta.
Välineet Sakset ja mittanauha, hakaneuloja, maskeeraustarvikelaukku

Sisältö

  1. Näyttelijät puetaan asuihinsa. Sommitellaan niihin sopivat asusteet, hatut, kengät yms.

  2. Kokeillaan rooliin kuuluvaa liikkumista. Käsien ja jalkojen on päästävä kunnolla liikkumaan, kengät eivät saisi puristaa, ja hattujen on pysyttävä päässä. Pienet asennukset, esim kiristämiset voidaan hoitaa hakaneuloilla, ja lyhennyksiä voidaan suorittaa suoraan päällä.

  3. Kuunnellaan näyttelijöiden kehut ja valitukset puvuista. Asialliset toiveet toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.

  4. Varsinaisesti hahmot ehostetaan vasta kenraaliharjoituksessa, mutta nyt on hyvä tilaisuus tarkastella puettuja näyttelijöitä ja suunnitella maskia. Etukäteen voidaan harjoitella esim. palokohtauksen esiintyjien kasvojen nokeamista sekä kuolevien hahmojen kalventamista. Sovitaan, että ainakin tarpeeksi pitkähiuksiset tytöt letittävät tukkansa tms. esitykseen.

  5. Kyläläisiä esittävät lavastus- ja puvustusryhmäläiset saavat sommitella omat asunsa itse tuomistaan, pukuvarastosta löytyneistä ja ylimääräisiksi jääneistä osasista. Tuotannon tässä vaiheessa heillä on jo varma silmä esityksen tyylilajin suhteen.

  6. Tiedotetaan näyttelijöille, mihin vaatteet harjoitusten ja esitysten jälkeen siististi palautetaan. Pukuhuoneen tai esitystilan lähettyvillä oleva tanko henkareineen on paras ratkaisu.

Huomioitavaa

Nyt pukujen pitäisi olla valmiina käyttöön harjoituksissa. Ryhmäläisten pitää kuitenkin varautua jatkossakin korjauksiin ja muutoksiin. Se kuuluu puvustajien toimenkuvaan.