Taustakangas

Tavoitteet Aloitetaan isompien lavastuselementtien luominen.
Välineet Vihreää kangasta, käyttötekstiilejä (esim.pöytäliinoja), narua, kapula

Sisältö

  1. Aloitetaan taustakankaan valmistus.

    taustakangasTaustakankaan tarkoitus on toimia hallitsevana elementtinä koko näytelmän ajan. Sen alta synnytään, sen kanssa tanssitaan, se kääntyy, vaihtaa väriä ja suuntaa. Kääntyessään esitystilan sivuseinälle se yhdessä sinne sijoitettujen, koivuiksi maalattujen putkisoitinten kanssa vaihtaa miljöön metsäksi. Kankaan pitäisi olla mahdollisimman kevyt, ettei se roiku tai ole ylivoimaisen raskas oppilaiden kantaa.

    • Kyläelämää edustavat pöytäliinat ommellaan yläkulmistaan yhteen niin, että ne muodostavat yhtenäisen, esitystilan laidasta laitaan yltävän seinämän (alemmaksi jäävät aukot, joista voidaan esityksessä kulkea).
    • Toiselle puolelle kiinnitetään yläreunaa pitkin koko pituudelta erisävyisiä vihreitä kankaita. Paras korkeus on yli 150cm.
    • Yläreunan sisäpuolta pitkin kulkee naru, jonka toinen pää tulee lujasti esim. koukulla kiinni seinään, toisessa päässä on parikymmensenttinen kapula, joka voidaan kätevästi pujottaa esimerkiksi puolapuihin ja irrottaa niistä.

Huomioitavaa

Tämän kerhokerran tuotteet ovat niitä, joita lavastusryhmäläiset todennäköisimmin tulevat käyttämään itse esityksissä. Tähän voi vedota työtarmon lietsonnassa.