Reetta Ristimäki

reettaristimakiOlen monipuolinen laulaja, ja repertuaarini käsittää eri tyylilajit barokkimusiikista oopperan kautta jazziin ja poppiin. Olen tullut tunnetuksi persoonallisista musiikkiteatterirooleistani, joita olen esittänyt useissa Sibelius-Akatemian ja Suomen kansallisoopperan lasten- ja nuortenosaston, Ooppera Skaalan sekä Ooppera- ja teatteriseurue Kapsäkin produktioissa.

Olen sekä Ooppera Skaalan että Kapsäkin perustajajäsen ja toimin vuonna 2006 Kapsäkin toiminnanjohtajana ja kaupunkifestivaali Art Goes Kapakan ohjelmasta vastaavana tuottajana.

Olen valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi opiskeltuani solistisella osastolla ja oopperaosastolla 1992-2000, opettajinani mm. Liisa Linko-Malmio ja Ritva Auvinen ja Berliinissä 1997-1998 professori Harald Stamm. Suoritin erinomaisella arvosanalla diplomin 1999 ja ensikonserttini Sibelius-Akatemiassa seurasi 2001.

Olen aloittanut musiikkiopintoni Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa viulun ja pianon opinnoilla 1969-1980. Luokanopettajaopinnot Helsingin Yliopistossa aloitin 1984, ja liityin Helsingin Ylioppilasteatteriin, jossa näyttelin vuosina 1984-1991.

Intohimonani on musiikkiteatterin kehittäminen ja pedagogiikan taitojen hyödyntäminen yleisökasvatuksessa. Kunnianhimoisena tavoitteenani on kaventaa kuilua musiikin ja teatterin välillä ja luoda omalta osaltani Suomeen uudenlaista musiikkiteatterin perinnettä.